Picture
Kao što sam u ranijem postu pisala, televizija je odličan alat za programiranje uma. Tako se televizija koristi za lansiranje podsvjesnih sugestija... riječi i fraze se vješto koriste kako bi utjecali na naše misli. Pa tako pod utjecajem raznih reklama, emisija, filmova kreiramo mišljenja, pa čak i vjerovanja o tome što je lijepo, ružno, dobro, loše. Također, prikazivanjem svijeta slavnih i bogatih instalira nam se osjećaj kako smo „mali“, nemoćni i prepuni nedostataka.

S druge strane, mislimo kako nam gledanje televizije ne šteti, jer znamo da to što gledamo nije realno... No, jeste li znali da naš podsvjesni um vjeruje kako to jest realno? Sjetite se činjenice kako informacije koje gledamo na televiziji primamo i doživljavamo putem emocija, a podsvjesni um te impulse prima kao i kad su se oni manifestirali u stvarnim događajima u životu. Primjerice, to je razlogom zašto naše srce ubrzanije tuče kad gledamo horor film.

Pa upravo na ovaj način moguće je manipulirati masama ljudi. Izazivanje osjećaja straha jedan je od najučestalijih oblika manipulacije svjetskih vođa i korporacija. Primjerice, isti oni koji nas upozoravaju da se čuvamo od terorista, ubojica, kradljivaca i sl. nude nam i rješenja kako se zašititi... naravno, kad čovjeka obuzme strah od nečega, onda je spreman zaštiti se na bilo koji način... i tako postaje žrtvom manipulacije. Inače jako puno stvari u materijalističkom svijetu izgubilo bi smisao...

Ljudi su navikli gledati vijesti, jer kažu da je normalno znati što se događa okolo nas, u našem životu! Napeto slušaju emisije, što će reći „uspješni“ i „poznati“ ljudi. I bez ikakvog dokaza jel se nešto doista dogodilo ili nije spremni su vjerovati u nešto, pa čak i ulaziti u konflikte s drugima diskutirajući i uvjeravajući ih kako su oni u pravu... i nažalost, to im postaje smisao života, bez obzira što je su to sve samo informacije koje su vidjeli i čuli... to postaje njihova realnost.

Razmislite, koji je vaš smisao života? Koje su vaše životne vrijednosti? U što vjerujete, a niste nikada iskusili? Tko ili što je za vas dobro, a što loše, jer tako mislite... i zašto tako mislite?
 
 


Comments
Leave a Reply