top of page

Što koči ostvarenje vaših snova


Ostvarujete li uspješno svoje snove? Ili vam se više događa da imate puno snova i ideja, a rezultat mali ili ga gotovo nema?


Ako vaš život više izgleda poput ovog na slici:

dobro promislite o potencijalnim kočnicama! Najčešće su to sljedeća ograničavajuća vjerovanja i načini razmišljanja koji ubijaju ostvarenje naših snova:


Vjerujete li u uspjeh preko noći?

Često nečiji uspjeh postane vidljiv preko noći, međutim obično iza toga stoje godine učenja, truda i rada. Za mnoge uspješne ljude saznali smo kad su postali slavni i ostvarili uspješan rezultat, no rijetko propitujemo što je prethodilo prije toga. Samo kad se prisjetimo kod sebe škole, fakulteta, nekih naših projekata, možemo se prisjetiti koliko vremena je trebalo da sve to završimo i što smo sve činili za rezultat koji smo postigli. Imajte na umu da je priča o uspjehu preko noći rezultat svega onoga što ste učinili u životu prije toga.


Vjerujete li da će netko drugi riješiti vaše dileme?

Vjerojatno vam mnogi žele pomoći i imaju mišljenje kojim putem bi trebali krenuti u životu. Međutim na svakom putu postoji puno malih puteljaka koje trebate odabrati i te odluke trebate donijeti sami. Da, nekad je korisno tražiti mišljenje, savjet i pomoć. Međutim, svačije životno putovanje je jedinstveno i samo vi možete znati što je najbolje za vaš život!


Birate li igrati na sigurno i čuvati sigurnu zonu rasta?

Kada nam u životu ide dobro, kada zarađujemo, imamo dobre odnose itd., obično postanemo zadovoljni s time i želimo da tako i ostane. Koliko je to dobro toliko je i ograničavajuće ako su naši snovi puno veći od toga. Jedino kontinuirani razvoj, poduzimanje akcija i rizika mogu nas dovesti na vrh.


Vjerujete li da je netko drugi kriv?

Imate super ideju? Ali tko će naći vremena za to. Imate dobar proizvod? Ali tržište je komplicirano i prodaja ide teško. Imate novi projekt? Ali tko će naći ljude za to.

Ako želite ostvariti svoje snove, to je vaša odgovornost! Da, treba naći vremena, načina, ljude itd. međutim problem kao niti rješenja nisu izvan vas. Ako vi nećete naći načina, nitko drugi neće umjesto vas. Vaši snovi su vaša odgovornost!


Smatrate li da je jedino važno postići ciljeve i rezultate?

Želite li se popesti na vrh Mont Everesta? Ili se i spustiti s njega? Život se ne sastoji samo od postignuća već i putovanja do njih. Naravno trebamo uživati i proslaviti postignuća, međutim postignuće nije magično mjesto gdje se događa sreća. On je trenutna senzacija, a sretan život znači uživati na svakom koraku na tom putovanju. Da, neki koraci će biti pun pogodak, o neke ćemo se spotaknuti. Ako svaki taj korak postane slavlje ili učenje, tada ćemo kontinuirano uživati na tom putovanju.


Želite ostvariti svoje snove? Prepoznajte i mijenjajte svoje kočnice, jer redatelj svog života ste vi sami 😊

52 views0 comments
bottom of page