top of page
Mindfulness praktični trening MBSR meditacija

Zanima vas gdje možete pronaći ljubav, zdravlje, sreću i sigurnost?

MINDFULNESS JE RJEŠENJE

U SEBI!

Mindfulness (ili u hrvatskom prijevodu: usredotočena svjesnost) je izuzetno moćan alat koji nam omogućuje usvajanje novog načina razmišljanja s dokazanim, trajnim utjecajem na reguliranje stresa i tjeskobe te iskušavanje više radosti, unutarnjeg mira i sigurnosti u sebe.

 

Ova jednostavna i vrlo učinkovita metoda vraća nas u protočnost života i u kontakt s mudrošću i vitalnošću, jer je Mindfulness sposobnost da budemo prisutni i svjesni onoga što se događa u sadašnjem trenutku te da se možemo nositi s neugodnim iskustvima jednako dobro kao i s onim ugodnim.

 

DOKAZANI BENEFITI PRAKTICIRANJA MINDFULNESSA SU OGROMNI!

 

Preko tisuću različitih znanstvenih istraživanja je pokazalo da Mindfulness ima nevjerojatno pozitivan utjecaj na naš život.

POKAZALO SE DA MINDFULNESS:

 • Reducira svakodnevni STRES

 • SMANJUJE anksioznost i depresiju

 • Poboljšava FOKUSIRANOST, otpornost i pamćenje

 • Ima niz koristi na zdravlje, JAČA IMUNOLOŠKI SUSTAV i povećava VITALNOST

 • Povećava osjećaj sreće i ISPUNJENOSTI životom

 • POBOLJŠAVA kvalitetu sna

 • Razvija samosvijest i MENTALNU KONDICIJU

 • Utječe na KREATIVNIJE i inovativnije razmišljanje

 • unapređuje komunikaciju i KVALITETU ODNOSA s drugima

 • Povećava ANGAŽIRANOST i suradnju u poslovnom okruženju

Mindfulness vodi do većeg WELLBEINGA!

Primjeri rezultata nekih studija:

 • Otkriveno je da Mindfulness povećava debljinu i aktivaciju moždane kore u regijama povezanim s emocionalnom sviješću i upravljanjem emocijama (Tang i sur., 2015)

 • Istraživanje je pokazalo da se već nakon 2 tjedna prakticiranja Mindfulnessa povećao osjećaj blagostanja, smanjila emocionalna iscrpljenost na poslu te čak povećalo zadovoljstvo poslom (Hulsheger i sur., 2012)

 • Rezultati istraživanja su pokazali da Mindfulness meditacije mijenjanju kemiju mozga. Kod osoba koje su dnevno meditirale 30 minuta, MRI sken je pokazao rast hipokampusa (područja mozga vezanog za pamćenje i učenje) i smanjenje sive materije u amigdali (Studija objavljena u časopisu Psychiatry Research 2011).

 • U istraživanju je 93% rukovoditelja potvrdilo kako im je Mindfulness trening pomogao u kreiranju inovacija, a gotovo 70% u strateškom razmišljanju (Institute for Mindful Leadership Survey).

 • Istraživanjem kako praksa Mindfulnessa i meditacije utječu na genetskoj razini, otkriveno je da s vremenom učinkovito „isključuje“ gene zadužene za povećano lučenje hormona stresa, a koji mogu povećati krvni tlak, izazvati napetost u mišićima i oslabiti naš imunološki sustav i „uključuju“ one koje se bore protiv njih (Harvard Medical School, 2009).

Što je Mindfulness?

Iskustvo Mindfulnessa znači biti prisutan u vlastitom životu i upoznati svaki trenutak onakav kakav zaista jest - sa svim svojim bogatstvom, radostima i tugama.

 

Što to znači u praksi?

 

Ako prakticirate Mindfulness, naučit ćete biti svjesniji onoga što se događa u sadašnjem trenutku s manje prosuđujućim načinom, a više suosjećanja. Biti ćete više svjesniji svog tijela i manje se boriti protiv njega ili ne prihvaćati sebe.

 

Mindfulness znači njegovati empatičniji i velikodušniji stav prema sebi i prema mislima, osjećajima i tjelesnim senzacijama koje se javljaju iz trenutka u trenutak. On njeguje staloženost - spremnost da se sve prihvatimo onakvo kakvo jest i da budemo svjesni onoga što dolazi i odlazi. A to dovodi do jasnog razumijevanja naših snaga i osjećaja stabilnosti u bilo čemu.

Tko ga koristi?

Još 1979.g.  Dr. Jon Kabat-Zinn je sa svojim kolegama s Klinike za smanjenje stresa na Sveučilištu Massachusetts razvili Mindfulness-Based Stress Reduction program (MBSR), inicijalno za liječenje kroničnih bolesnika koji nisu imali poboljšanja tradicionalnim liječenjem. Danas se MBSR nudi u mnogim bolnicama, klinikama, zdravstvenim centrima, školama, edukacijskim centrima i korporacijama širom svijeta.

 

Zbog velikog broja dobrobiti koje donosi, danas Mindfulness svakodnevno prakticiraju i promoviraju mnoge:

 • slavne osobe i sportaši među kojima su Oprah Winfrey, Arianna Huffington, Lebron James, Novak Đoković, Madonna, Jeff Weiner, Paul Mccartney, Michael Jordan, Bill Gates, Tim Ferris, Katy Perry, Martin Scorcese, George Lukas i dr.

 • i kompanije kao strategiju rukovođenja, 4 najpoznatije su: Goldman Sachs, Google, Chanje i Intel

Što vam nudim?

 

Kroz visoko profesionalni i interaktivni program naučiti ćete provjerena praktična znanja i alate iz Mindfulnessa kako bi bolje i lakše upravljali svojim mislima i emocijama te iskoristili svoj puni potencijal na poslu i u životu.

 

Program je obogaćen znanjima iz NLP-a, Coachinga i najnovijim saznanjima iz neuroznanosti te akreditiran od međunarodne Mindfulness institucije: In-Me, Institutes for Mindfulness Evolving. Time jamčim visoku kvalitetu i mogućnost dobivanja priznatog i ovjerenog međunarodnog certifikata.

 

Ako želite živjeti svjesnije, prisutnije i ispunjenije, pridružite se:

Mindfulness praktični trening MBSR meditacija

Smanjite stres i povećajte svoj wellbeing

bottom of page